10 Φεβ 2013

Υπ Υγείας: Επιτρέπονται μικροδιορθώσεις στους οργανισμούς αλλα στα πλαίσια των απαιτήσεων της τρόικα

Η συγκυβέρνηση και το Υπ Υγείας δεν μπορούν με τίποτα να απαρνηθούν τον μνημοιακό εαυτό τους, ακόμα και σε κρίσιμα ζητήματα που αφορούν την υγεία του Ελληνικού λαού.
Αφού λοιπόν έφτιαξαν στα μέτρα των απαιτήσεων της τρόικα τους οργανισμούς των νοσοκομείων, πετσοκόβοντας τμήματα, κρεβάτια και θέσεις προσωπικού, μετά τη θύελλα αντιδράσεων που προκάλεσαν, επιχειρούν τώρα με μικροαλλαγές να κατευνάσουν τις αντιδράσεις.
Ουσιαστικά όμως στο τέλος θα παραμείνει η περικοπή χιλιάδων κρεβατιών, θέσεων προσωπικού και εκατοντάδων κλινικών και τμημάτων στους οργανισμούς των Νοσοκομείων.
Συγκεκριμένα σε έγγραφο του Γ.Γ. του Υπ Υγείας ζητείται από τις Διοικήσεις των ΥΠΕ και των Νοσοκομείων να προσθέσουν τουλάχιστον τις θέσεις προσωπικού που υπηρετεί καθώς και τα τμήματα που λειτουργούν και το υπουργείο «ξέχασε» στη σύνταξη των Οργανισμών.
Είχαμε τονίσει ότι είνει τέτοια η προσήλωση στις μνημονιακές δεσμεύσεις της πολιτικής ηγεσίας που ακόμα και οι προτάσεις των περισσότερων διοικήσεων «ψαλιδίστηκαν» δεόντως για να χωρέσουν στις απαιτήσεις της τρόικα.
Το πιο εντυπωσιακό είναι ότι το ίδιο το Υπουργείο αναγνωρίζει αυτά τα «λάθη», που βεβαίως μόνο από αβλεψία δεν έγιναν.
Ακόμα πιο εντυπωσιακό είναι ότι με το έγγραφο αυτό ζητείται οι «διορθώσεις» από την καρατόμηση κάποιων τμημάτων πρέπει να συνοδευτούν με καρατόμηση αντίστοιχου αριθμού τμημάτων που προβλέπονται στους μνημονιακούς οργανισμούς.
Δηλαδή αν προστεθεί ένα τμήμα η κλινική σε ένα νοσοκομείο πρέπει να καρατομηθεί ένα άλλο προκειμένου ο αριθμός να μην υπερβαίνει τον συνολικό αριθμό των τμημάτων που προβλέπονται για το νοσοκομείο.
Το «αστείο» μάλιστα της υποθέσεων, αν μπορούμε να μιλάμε για αστεία σε αυτές τις περιπτώσεις, είναι ότι αν η περικοπή τμήματος δεν μπορεί να γίνει στο επιπεδο του Νοσοκομείου πρέπει να γίνει από άλλο νοσοκομείο της αντίστοιχης ΥΠΕ. Θα προστίθεται πχ μια κλινική στο Βόλο και θα κλείνει μια κλινική στη Λάρισα.
Έχουν λοιπόν συμφωνήσει με την τρόικα σε ένα αριθμό κλινικών γιαόλη τη χώρα και σε καμία περίπτωση δεν διανοούνται να τον υπερβούν , ανεξάρτητα από τις ανάγκες για παροχές υγείας στον Ελληνικό Λαό. Είναι τόσο μεγάλη η υποτέλεια του μαύρου μετώπου της συγκυβέρνησης στα κελεύσματα των τροικανών.
 
Δείτε το σχετικό έγγραφο του Υπ Υγείας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου