6 Νοε 2012

Γ.Ν. Πύργου: Ανοίγει η Ψυχιατρική Κλινική


Πηγή:  http://www.ilialive.gr

nospsixiatriki1
nospsixiatriki2

Εφημερίδα Πρωινή
Μόνο κλινική για ψυχικά πάσχοντες δεν θυμίζει η υπερσύγχρονη Ψυχιατρική Μονάδα του Νοσοκομείου Πύργου η οποία αναμένεται να τεθεί σε σταδιακή λειτουργία
το πρώτο 15νθημερο του Νοεμβρίου. Οι εργασίες στην πρότυπη μονάδα ψυχιατρικής είχαν ολοκληρωθεί το 2008 ωστόσο η λειτουργία της δεν ήταν δυνατή εξαιτίας της έλλειψης ικανού αριθμού ψυχιάτρων.

Πλέον, σε αυτήν θα προσφέρουν τις υπηρεσίες τους, τέσσερις Ψυχίατροι και μια Γενική Ιατρός καθώς και 7 άτομα Νοσηλευτικό προσωπικό που είχε διοριστεί τα προηγούμενα χρόνια και είναι ειδικά εκπαιδευμένο για το συγκεκριμένο τμήμα.

Η νέα Ψυχιατρική Κλινική που είναι η πρώτη δομή που διαμορφώθηκε στα πλαίσια του προγράμματος αποασυλοποιήσης, διαθέτει 12 κλίνες εκ των οποίων οι δυο είναι για τον εγκλεισμό ατόμων μετά από Εισαγγελική παραγγελία.  Επίσης, έναν πανέμορφο χώρο ανάπαυσης και διασκέδασης με πολύχρωμους καναπέδες και τηλεόραση τοίχου, το δωμάτιο «art therapy» όπως ονομάζεται, καθώς και αίθριο κήπο με πολλά λουλούδια και έπιπλα ασφαλή για τους ψυχικά πάσχοντες.

Όσον αφορά τους θαλάμους νοσηλείας, διαθέτουν ειδικά κατασκευασμένα κρεβάτια ξύλινα χωρίς γωνίες και στρώμα από ειδικό υλικό για να μην φλέγεται τα οποία είχε προμηθευτεί το Νοσοκομείο από την Ιταλία.

Η κλινική έχει και το «Ήσυχο δωμάτιο» σε μπλε φόντο το οποίο θα φιλοξενεί ψυχικά ασθενείς που βρίσκονται σε κατάσταση κρίσης. Ο χώρος αυτός θα είναι άδειος και απολύτως ασφαλής. Η τραπεζαρία είναι διαμορφωμένη με ειδικά ξύλινα τραπέζια και χρωματιστές καρέκλες ενώ υπάρχουν τα εξεταστήρια των ασθενών και τα γραφεία του προσωπικού.

Με τη λειτουργία της Ψυχιατρικής Κλινικής στο Νοσοκομείο Πύργου, θα καλυφθεί ένα μεγάλο κενό στη νοσοκομειακή περίθαλψη αλλά και στην περιφέρεια δεδομένου ότι όλα τα περιστατικά που παρουσιάζονταν διακομίζονταν στο Ψυχιατρείο της Τρίπολης.

Τονίζεται ότι είναι η πρώτη ψυχιατρική δομή απ’ όλα τα Νοσοκομεία που έχουν ενταχθεί σε πρόγραμμα αποασυλοποιήσης με στόχο να αντικαταστήσουν σταδιακά το Ψυχιατρείο της Τρίπολης. Πρώτο έρχεται του Νοσοκομείου Πύργου και μετά της Καλαμάτας.
Σύμφωνα με πληροφορίες, τα εγκαίνια της Ψυχιατρικής Κλινικής αναμένεται να πραγματοποιηθούν μεταξύ 10 και 12 Νοεμβρίου.

 nospsixiatriki3

Σχόλιο από Αντίθετο Ρεύμα: 
Πέρα από τις εντυπωσιακές, πράγματι, περιγραφές , έχουμε να παρατηρήσουμε τα εξής:
1. Η αναλογία, 2 κρεβάτια στα 12, για ακούσια νοσηλεία ισοδυναμεί, στην ουσία, με κανένα κρεβάτι για ακούσια νοσηλεία. Κανένα ψυχιατρείο, όπως της Τρίπολης, δεν πρόκειται να αδειάσει έτσι. Αντιθέτως, το πιθανότερο είναι ότι πολλές από τις ακούσιες νοσηλείες της Πελοποννήσου θα καταφθάνουν στο Δαφνί και Δρομοκαϊτειο, όπως γίνεται και τώρα.
2. Το  "ήσυχο δωμάτιο"  είναι απομόνωση . Η απομόνωση , ότι χρώμα και να 'χει, είναι απομόνωση. Σε λίγο θα μας "προβάλουν" και το χρώμα που έχουν οι ιμάντες καθήλωσης...

3. Διαφαίνεται άλλη μία περίπτωση ψυχιατρικής κλινικής "Αττικού", που είτε εντάσσεται στο σύστημα εφημερίας είτε όχι είναι ένα και το αυτό. Λειτουργεί , δηλαδή, τελείως "αυτοαναφορικά",  και με διακρίσεις , επιλέγοντας περιστατικά. Σε λίγο καιρό, πιθανότατα, οι κλινες αυτές θα λειτουργούν, μόνο με έξτρα χρέωση, σύμφωνα με τους τιμοκαταλόγους που έχει ήδη φτιαξει ο Λοβέρδος. Σύμφωνα με αυτό τον τιμοκατάλογο το ημερήσιο νοσήλιο για ένα κρεβάτι lux σε ψυχιατρική κλινική ανέρχεται σε 100 ευρώ ημερησίως"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου