1 Νοε 2012

Tριήμερη απεργία προκήρυξε η ΟΕΝΓΕ και προτείνει Καθολική Πολιτική Απεργία Διαρκείας

 Πηγή: Athens Indymedia

Σε τριήμερη απεργία καθώς και πρόταση για καθολική πολιτική απεργία διαρκείας προχωρούν οι νοσοκομειακοί γιατροί ύστερα από απόφαση της Πανελλαδικής τους Ομοσπονδίας (ΟΕΝΓΕ). Μεταξύ άλλων αποφασίστηκαν τα εξής:

1. Την κήρυξη απεργίας τη Δευτέρα, Τρίτη και Τετάρτη 5,6,7 Νοεμβρίου και πρόταση στις Ομοσπονδίες του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, στην ΑΔΕΔΥ και τη ΓΣΕΕ για ΚΑΘΟΛΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΔΙΑ
ΡΚΕΙΑΣ για όλες τις ημέρες συζήτησης στη Βουλή των μέτρων και του προϋπολογισμού. Όταν σφαγιάζονται μισθοί και συντάξεις, διαλύεται ο ασφαλιστικός μας φορέας και η άσκηση του επαγγέλματός μας γίνεται προβληματική έως αδύνατη η τριήμερη κινητοποίηση είναι η ελάχιστη αντίδραση του κλάδου μας σε συμπόρευση με όλους τους πολίτες της χώρας που θα βγουν στους δρόμους και τις πλατείες διαμαρτυρόμενοι. Τις ημέρες της απεργίας καλούμε τις Ενώσεις να ορίσουν απεργιακές επιτροπές και να περιφρουρήσουν την κινητοποίηση.

2. Συμμετoχή σε όλες τις κινητοποιήσεις λαϊκού ξεσηκωμού για την ανατροπή των μέτρων και των μνημονίων

3. Στήριξη και κάλυψη των Ενώσεων των Νοσοκομειακών Γιατρών που προχωρούν σε επισχέσεις εργασίας και κάθε άλλη μορφή κινητοποίησης μετά από συλλογικές αποφάσεις.

Ακολουθεί η ανακοίνωση της ΟΕΝΓΕ



Ο.Ε.Ν.Γ.Ε. Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας O.E.N.G.E. Federation of Hospital Doctors of Greece
Αθήνα, 1 Νοεμβρίου 2012

ΕΞΑΘΛΙΩΝΟΥΝ ΤΗ ΖΩΗ ΜΑΣ, ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΟΥΝ ΤΗ ΧΩΡΑ, ΔΙΑΛΥΟΥΝ ΤΟ Ε.Σ.Υ. ΝΑ ΦΥΓΟΥΝ

Η κυβέρνηση των πολιτικών δυνάμεων που κατέστησαν την Ελλάδα πειραματόζωο της καπιταλιστικής βαρβαρότητας, συμπεριφέρεται ως δωσίλογη. Δείχνει αποφασισμένη να νομοθετήσει όλο το ανελέητο πακέτο μέτρων της 3ης Μνημονιακής Σύμβασης που απαιτούν οι τοκογλύφοι δανειστές και η τρόικα.
Οι καταστροφικές συνέπειες για τη λεηλασία της χώρας, τη μετατροπή της σε ευρωπαϊκό προτεκτοράτο και την εξαθλίωση του λαού, δεν την πτοούν.
Αδιαφορεί και για την επακόλουθη διάλυση των δημόσιων δομών στην υγεία, την ανθρωπιστική κρίση. Στα μέτρα που αποδέχθηκε ασμένως ο κ. Λυκουρέντζος και εισηγούνται στη Βουλή μαζί με τον κρατικό προϋπολογισμό του 2013, περιλαμβάνονται :



Η περικοπή κατά 1,5 δις. ευρώ της δαπάνης για ιατροφαρμακευτική περίθαλψη
Ο περαιτέρω ακρωτηριασμός των συντάξεων και του Ειδικού Ιατρικού Μισθολογίου
Οι συγχωνεύσεις και τι κλείσιμο Κλινικών, Τμημάτων και διασυνδεόμενων Νοσοκομείων με συνέπεια την απώλεια 10.000 νοσοκομειακών κλινών για τον ελληνικό λαό
Μείωση της δαπάνης για εφημερίες, υγειονομικό υλικό, λειτουργικά έξοδα, στα Νοσοκομεία και Κέντρα Υγείας
Αύξηση των κρατήσεων των ασφαλισμένων και αποκλεισμός των ανασφάλιστων από τις υπηρεσίες υγείας.

Ταυτόχρονα, για να κάνουν υποστηλώματα στον καταρρέοντα ΕΟΠΥΥ, ενσωματώνουν βίαια και τα Ταμεία Υγειονομικών, δημοσιογράφων, Μηχανικών κ.ά. με καταλήστευση των αποθεματικών και της περιουσίας τους από την Τράπεζα της Ελλάδας.

Ο Υπουργός Υγείας χρησιμοποιεί τώρα τη γνωστή περιβόητη γνωμάτευση του Ν.Σ.Κ. για να σταματήσει τις δίκαιες επισχέσεις εργασίας των γιατρών του ΕΣΥ που συναντούν στάση πληρωμών της Κυβέρνησης για δεδουλευμένες εφημερίες άνω των 5 μηνών. Πλανάται. Οι νοσοκομειακοί γιατροί θα χρησιμοποιήσουν όλες τις μορφές πάλης για ν΄ ανατρέψουν την άθλια πολιτική τους.

ΑΥΤΗ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΦΥΓΕΙ
ΤΑ ΒΑΡΒΑΡΑ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΑ ΜΕΤΡΑ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ

Η Εκτελεστική Γραμματεία της ΟΕΝΓΕ απαιτεί:

1. Πλήρη χρηματοδότηση των δημόσιων μονάδων υγείας και του ΕΟΠΥΥ από τον κρατικό προϋπολογισμό. Να επιστρέψει το κράτος στα Νοσοκομεία και τα ασφαλιστικά ταμεία τα χρήματα που χάθηκαν με το κούρεμα.
2. Να μην γίνει καμιά μείωση στους μισθούς μας και να πληρωθούν τα δεδουλευμένα.
3. Να γίνουν άμεσα οι αναγκαίες προσλήψεις προσωπικού μόνιμης, πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης
4. Αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν υγεία για όλους με κατάργηση της επιχειρηματικής δραστηριότητας σε υγεία-πρόνοια-φάρμακο.

Η Εκτελεστική Γραμματεία της ΟΕΝΓΕ αποφασίζει :

1. Συμμετέχει σε όλες τις κινητοποιήσεις λαϊκού ξεσηκωμού για την ανατροπή των μέτρων και των μνημονίων
2. Στηρίζει και καλύπτει τις Ενώσεις Νοσοκομειακών Γιατρών που προχωρούν σε επισχέσεις εργασίας και κάθε άλλη μορφή κινητοποίησης μετά από συλλογικές αποφάσεις
3. Η ΟΕΝΓΕ αποφασίζει να κηρύξει απεργία τη Δευτέρα, Τρίτη και Τετάρτη 5,6,7 Νοεμβρίου και προτείνει στις Ομοσπονδίες του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, στην ΑΔΕΔΥ και τη ΓΣΕΕ, ΚΑΘΟΛΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ των για όλες τις ημέρες συζήτησης στη Βουλή των μέτρων και του προϋπολογισμού. Όταν σφαγιάζονται μισθοί και συντάξεις, διαλύεται ο ασφαλιστικός μας φορέας και η άσκηση του επαγγέλματός μας γίνεται προβληματική έως αδύνατη η τριήμερη κινητοποίηση είναι η ελάχιστη αντίδραση του κλάδου μας σε συμπόρευση με όλους τους πολίτες της χώρας που θα βγουν στους δρόμους και τις πλατείες διαμαρτυρόμενοι. Τις ημέρες της απεργίας καλούμε τις Ενώσεις να ορίσουν απεργιακές επιτροπές και να περιφρουρήσουν την κινητοποίηση.
4. Συνεχίζουμε τις παρεμβάσεις αλληλεγγύης.
5. Καλούμε τις Ενώσεις να οργανώσουν από κοινού με τα Σωματεία Εργαζομένων, τους Δήμους, τα Εργατικά Κέντρα και τα σωματεία της περιοχής μπλοκάρισμα των ταμείων και δωρεάν εξέταση όλων των προσερχόμενων στα Νοσοκομεία μια ημέρα κάθε εβδομάδα και συγκεκριμένα κάθε Τετάρτη. Ανάλογα με την επιτυχία του μέτρου θα υπάρξει διεύρυνση σε περισσότερες ημέρες εβδομαδιαίως.

Την Τετάρτη 21 Νοεμβρίου καλούμε το Γενικό Συμβούλιο σε συνεδρίαση στις 12.30μμ στα νέα γραφεία της ΟΕΝΓΕ (Λαμίας 2, Αμπελόκηποι)

Για την ΟΕΝΓΕ
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΒΑΡΝΑΒΑΣ ΔΗΜ. ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΘΑΝ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου